Punjene pitice

by | 15 travnja, 2013

Sastojci:

  • 300 g tikvica
  • 1 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • 3 jaja
  • 180 g brašna
  • 40 g parmezana
  • 100 g suhe vratine
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • mješavina začina

Priprema:

1. Tikvice očistiti i naribati na krupno.
2. Suhu vratinu sitno narezati.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, mlijeko, ulje, brašno, prašak za pecivo i parmezan da se dobije ujednačena smjesa.
4. Zatim dodati tikvice, vratinu i začine po želji te polako promiješati.
5. Kalupe za muffine nauljiti i posipati brašnom, pa do tri četvrtine kalupa uliti pripremljenu smjesu.
6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
7. Kada se pitice ispeku, rubove tijesta pomoću noža pažljivo odvojiti od kalupa da se lakše izvade.

Izvor: Dobra hrana