Punjene pohane palačinke

by | 7 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 100 g ljuspica soje
  • 150 g šampinjona
  • 2 češnja češnjaka
  • 1,5 dl soka od rajčica
  • 100 g majoneze
  • 2 jaja
  • 150 g brašna
  • mrvice po potrebi
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Ljuspice soje preliti proključalom vodom i ostaviti ih da nabubre, a zatim ih ocijediti.
2. Luk i šampinjone narezati na kockice, a češnjak što sitnije nasjeckati.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, dodati šampinjone te i njih kratko popržiti. Potom dodati ljuspice soje, sok od rajčica i začine po želji. Pirjati na umjerenoj temperaturi dok višak tekućine ne ispari.
4. Palačinke premazati s malo nadjeva od soje, a zatim bočne stranice savinuti prema unutra i zarolati.
5. Rolane palačinke uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u mrvice.
6. Potom ih pržiti na vrućem ulju dok ne porumene.
7. Pržene palačinke ostaviti da se ohlade, a zatim ih preliti majonezom.

Izvor: Dobra hrana