Punjene pohane tikvice

by | 4 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 4 manje tikvice
  • 150 g suhe vratine
  • 150 g sira
  • 20 g parmezana
  • 200 g krušnih mrvica
  • 3 jaja
  • ulje
  • 200 g brašna
  • 200 g majoneze
  • mješavina začina

Priprema:
1. Tikvicama odrezati vrhove, a zatim oguliti koru i uzdužno ih prerezati napola. Potom pažljivo žličicom izdubiti sredinu da bi se dobili čamčići za punjenje.
2. Sir krupno naribati.
3. Udubljenja od tikvica začiniti po želji, napuniti ribanim sirom, a zatim preklopiti listovima suhe vratine, podviti ih da budu u ravni s mesom tikvica.
4. Punjene tikvice uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u mješavinu mrvica i parmezana. Pržiti ih u dubokom ulju najprije s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
5. Pržene tikvice poslužiti prelivene majonezom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept