Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Tikvicama odrezati vrhove, a zatim oguliti koru i uzdužno ih prerezati napola. Potom pažljivo žličicom izdubiti sredinu da bi se dobili čamčići za punjenje.
2. Sir krupno naribati.
3. Udubljenja od tikvica začiniti po želji, napuniti ribanim sirom, a zatim preklopiti listovima suhe vratine, podviti ih da budu u ravni s mesom tikvica.
4. Punjene tikvice uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u mješavinu mrvica i parmezana. Pržiti ih u dubokom ulju najprije s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
5. Pržene tikvice poslužiti prelivene majonezom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept