Punjene rajčice

by | 13 travnja, 2013

Sastojci:

  • 6 većih rajčica
  • 150 g sojinih omadića
  • 1 glavica luka
  • 2 mrkve
  • 150 g šampinjona
  • 80 g kečapa
  • 5 dl soka od rajčica
  • juhe od povrća po potrebi
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:

1. Rajčicu narezati pri vrhu a poklopce sačuvati. Zatim pažljivo žličicom izdubiti unutrašnjost.
2. Luk i šampinjone narezati na kockice, a mrkvu naribati na krupno.
3. Komadiće soje preliti vrućom vodom i ostaviti na nabubre. Potom ih ocijediti od viška tekućine.
4. Na malo maslinovog ulja popržiti luk i mrkvu pa dodati šampinjone i komadiće soje te pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
5. Pred kraj pirjanja dodati kečap, začiniti i promiješati.
6. Pripremljenim nadjevom napuniti rajčice i preklopiti poklopcima.
7. Posebno pomiješati sok od rajčica s malo juhe od povrća i prebaciti u vatrostalnu posudu. U nju poslagati punjene rajčice. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne omekšaju.

Izvor: Dobra hrana