1. Rajčicu narezati pri vrhu a poklopce sačuvati. Zatim pažljivo žličicom izdubiti unutrašnjost.
2. Luk i šampinjone narezati na kockice, a mrkvu naribati na krupno.
3. Komadiće soje preliti vrućom vodom i ostaviti na nabubre. Potom ih ocijediti od viška tekućine.
4. Na malo maslinovog ulja popržiti luk i mrkvu pa dodati šampinjone i komadiće soje te pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
5. Pred kraj pirjanja dodati kečap, začiniti i promiješati.
6. Pripremljenim nadjevom napuniti rajčice i preklopiti poklopcima.
7. Posebno pomiješati sok od rajčica s malo juhe od povrća i prebaciti u vatrostalnu posudu. U nju poslagati punjene rajčice. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne omekšaju.