Punjene rajčice u tijestu

by | 19 rujna, 2013

Sastojci:

  • 8 rajčica
  • 150 g pilećeg bijelog mesa
  • 150 g junetine od buta
  • 2 tikvice
  • 1 glavica luka
  • 1 paprika babura
  • 1 jaje
  • 1 pečena paprika
  • 20 g parmezana
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina, papar

Za tijesto:

  • 100 g brašna
  • 2 jaja
  • 1,5 dl mlijeka
  • 1,5 dl vode
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Piletinu i junetinu samljeti, izrezati donji dio rajčica i izdubiti sredinu, a očišćene tikvice, papriku baburu, luk i pečenu papriku narezati na kocke.
2. Na malo ulja popeći luk dok ne porumeni, te dodati mljeveno meso, unutrašnjost rajčica i papriku baburu, pa pirjati uz povremeno dolijevanje vode.
3. U omekšalu papriku i meso dodati tikvice i pečenu papriku, začiniti i nastaviti s pirjanjem dok svi sastojci ne omekšaju. U pirjanu ohlađenu smjesu dodati jaje i parmezan, pa dobro promiješati.
4. Pripremljenom smjesom puniti rajčice, te ga poslagati u nauljenu vatrostalnu zdjelu i peći u zagrijanoj pećnici.
5. Posebno pripremiti tijesto od mlijeka, jaja, brašna i vode, pa ga začiniti po želji.
6. Pripremljenim tijestom zaliti napola pečene rajčice i vratiti u pećnicu dalje peći dok se tijesto ne ispeče.

Izvor: Dobra hrana