Priprema:
1. Srdelama odrezati glave, uzdužno ih zarezati po trbuhu te otvoriti i izvući središnju kost.
2. Filetirane srdele raširiti kako bi se dobio izgled lista.
3. Češnjak protisnuti, masline narezati na kockice, a feta sir izgnječiti.
4. U odgovarajućoj posudi pomiješati feta sir, polovinu češnjaka, masline i peršin. Dodati malo maslinovog ulja i začina po želji, te dobro izmiješati.
5. Na svaki list srdele staviti malo pripremljenog nadjeva, zarolati srdelu i pričvrstiti čačkalicom.
6. Luk narezati na režnjeve, rajčice isto, a šampinjone na listove.
7. Na preostalom maslinovom ulju popržiti luk, dodati šampinjone, rajčice i preostali češnjak, začiniti po želji i kratko popržiti.
8. U nauljenu vatrostalnu posudu prebaciti povrće, odozgo utisnuti rolice srdela i zaliti mješavinom bijelog vina i juhe od povrća. Jelo peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok srdele ne porumene a višak tekućine ne ispari.