Punjene svinjske šnicle

by | 24 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 2 veća svinjska filea
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 300 g pelata rajčica
  • 2 žlice krem sira
  • 30 g parmezana
  • 150 g listova slanine
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina
  • sol, papar

Priprema:

1. Svinjske filee narezati na medaljone, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po želji. Luk sitno nasjeckati, a pelate narezati na kocke.
2. Na malo ulja popržiti medaljone s obje strane kako bi porumenjeli, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa popržiti crni luk i češnjak pa dodati pelate i začiniti po želji. Pirjati dok višak tekućine ne ispari, te skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu smjesu umiješati krem sir i parmezan.
5. Pržene medaljone premazati pripremljenim nadjevom, zatim ih uviti u listove slanine i poredati u nauljenu tepsiju, pa ih staviti u zagrijanu pećnicu da se zapeku.

Izvor: Dobra hrana