Priprema:
1. Svinjske filee zarezati po sredini, otvoriti ih i istanjiti batom za meso.
Zatim svaki file prerezati napola kako bi se dobile ukupno četiri šnicle.
2. Mrkvu očistiti i skuhati u slanoj vodi, špinat također kratko prokuhati i procijediti od suvišne tekućine.
3. Pripremljene šnicle začiniti po želji, pa na svaku staviti po malo špinata, češnjak i jednu mrkvu. Bočne stranice saviti prema unutra i zarolati.
4. Punjene šnicle popeći na vrućem ulju sa svih strana, zaliti ih vinom i pirjati na umjerenoj temperaturi dok tekućina ne uvrije. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. U masnoću od mesa dodati nasjeckani luk i kratko popirjati.
6. Šampinjone narezati na listove i dodati luku. Pirjati dok povrće ne omekša, a suvišna tekućina ne uvrije.
7. Pred kraj pirjanja dodati vrhnje i začine po želji pa promiješati.
8. Pečene šnicle poslužiti uz umak od šampinjona.
DODATNI SAVJET:
Za pripremu ovog jela odaberite mlade, tanke mrkve.