Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Luk sitno nasjeckati, a mrkvu naribati na krupno.
2. Na malo ulja popržiti luk, dodati mrkvu te i nju kratko popržiti.
3. Potom dodati mljevenu junetinu i nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola pirjano, dodati taranu i začine po želji pa pirjati dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
5. Tikvice oguliti, te sredinu izdubiti i izmiksati u blenderu.
6. Unutrašnjost tikvica napuniti pripremljenim nadjevom i zatvoriti kolutovima tikvica.
7. Posebno na malo ulja popržiti brašno, dodati sok od rajčica i malo vode pa kuhati dok se ne zgusne.
8. U umak od rajčica dodati izmiksane tikvice, punjene tikvice i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok tikvice ne omekšaju.
Izvor: Dobra hrana