Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Juneći biftek očistiti od žilica, a potom pomoću noža u sredini napraviti udubljenje za punjenje.
2. Pileća jetrica očistiti od opne i žilica pa narezati na kockice.
3. Luk i mesnatu slaninu takođe narezati na kockice.
4. Rižu skuhati u slanoj vodi i procijediti.
5. Na malo ulja popržiti luk, a zatim dodati slaninu te i nju kratko popržiti.
6. Potom dodati pileća jetrica i peći ih dok ne omekšaju. Skloniti sa štednjaka pa dodati rižu, jaje, peršin i mrvice. Začiniti po ukusu i dobro izmiješati.
7. Pripremljenom smjesom napuniti biftek te ga uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik.
8. U nauljenu tepsiju staviti biftek i preliti ga junećom juhom. Pokriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 60 minuta. Zatim ukloniti foliju i nastaviti s pečenjem dok ne porumeni.
9. Biftek izvaditi, a masnoću u kojoj se pekao ocijediti. Sat vremena od pečenja dodati razmućeni gustin s malo vode i senf. Doliti 2 dl vode i kratko prokuhati da se dobije odgovarajuća gustoća.
10. Pripremljenim umakom preliti biftek i poslužiti ga uz prokuhano povrće po želji.
Izvor: Dobra hrana