Punjeni cannelloni

by | 4 travnja, 2013

POTREBNO JE:

  • 300 g gotovih cannellona
  • 600 g mljevene junetine
  • 1 glavica luka
  • 200 g šampinjona
  • 100 g kečapa
  • 40 g parmezana
  • 1 jaje
  • 80 g maslaca
  • 5 dl mlijeka
  • 2 žlice brašna
  • 4 žlice ulja
  • 150 g sira
  • sol
  • papar
  • origano

PRIPREMA:

1. Luk i šampinjone narezati na kockice.
2. Na malo ulja popržiti luk pa dodati mljevenu junetinu i kratko popeći cannellone da meso promijeni boju. Pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
3. Pred kraj pirjanja dodati kečap, origano i začine po želji te promiješati.
4. Cannellone kratko prokuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, pazeći da se ne raspadnu. Potom ih izvaditi i pomoću slastičarske vrećice napuniti pripremljenim nadjevom.
5. Punjene cannellone poprečno prerezati napola.
6. U manjoj posudi otopiti maslac, zatim dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne dobije gusti umak.
7. U još topao bešamel dodati parmezan, jaje i začine po želji pa promiješati.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene cannellone tako da se na krajevima preklapaju.
9. Preliti ih pripremljenim umakom i posipati sirom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana