Punjeni kotleti

by | 22 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 8 kotleta bez kostiju
  • 100 g zelenih maslina s paprikom
  • 300 g pelata rajčica
  • 2 paprike
  • 1 vezica vlasca
  • 0,5 dl ulja
  • sol, papar

Za prilog:

  • 300 g tjestenine (tagliatella)
  • 2 dl biljnog vrhnja
  • 100 g maslaca
  • 150 g mozzarelle
  • mješavina začina, sol, papar

Priprema:

1. Kotlete istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji, masline, pelate i paprike narezati na kocke, a vlasac sitno nasjeckati.
2. Na malo ulja popržiti papriku i masline, dodati pelate i vlasac, začiniti po želji pa pirjati dok povrće ne omekša a višak tekućine ispari.

3. Kalup za souffle premazati uljem, a dno i bočne stranice obložiti kotletom. Središnji dio kotleta puniti pripremljenim nadjevom od povrća, a meso pričvrstiti čačkalicama. Na isti način napuniti i preostale kotlete. Pripremljene paketiće staviti u zagrijanu pećnicu peći dok ne porumene. Gotove punjene kotlete služiti uz prilog s tjesteninom.

Prilog:

1. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, procijediti je i popržiti na maslacu.
2. Dodati sjeckanu mozzarellu i biljno vrhnje, te promiješati i začiniti po želji.

Izvor: Dobra hrana