Punjeni medaljoni

by | 20 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 2 svinjska filea
  • 1 manja brokula
  • 100 g mladog sira
  • 100 g mozzarelle
  • mješavina začina, papar
  • 4 žlice ulja

Za preljev:

  • 350 g pelata od rajčica
  • 1 žličica šećera
  • origano, bosiljak
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • mješavina začina

Priprema:

1. Svinjske filee očistiti od masnoće i žilica pa poprečno narezati na svakih 5 cm. Dobivene komade istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji.
2. Brokulu natrgati na cvjetove i skuhati u slanoj vodi. Zatim ju ocijediti od viška tekućine i ostaviti da se ohladi.
3. Mladi sir i mozzarellu narezati na kocke 2×2 cm.
4. Na svaku istanjenu šniclu staviti cvijet brokule i kockicu mladog sira i mozzarelle. Potom krajeve mesa preklopiti pri vrhu. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još medaljona.
5. U teflonskoj tavi ugrijati ulje, te poslagati medaljone tako da preklopljeni krajevi budu okrenuti prema dolje. Peći ih s obje strane dok ne porumene.

Preljev:

1. Pelate rajčica izmiksati i pomiješati s maslinovim uljem, bosiljkom, origanom, šećerom i začinima po želji.
2. Pripremljenu smjesu kratko prokuhati da bi se dobila odgovarajuća gustoća.

Završni postupak:

Pečene medaljone preliti umakom od rajčica.

Izvor: Dobra hrana