Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Za preljev:
Priprema:
1. Svinjske filee očistiti od masnoće i žilica pa poprečno narezati na svakih 5 cm. Dobivene komade istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji.
2. Brokulu natrgati na cvjetove i skuhati u slanoj vodi. Zatim ju ocijediti od viška tekućine i ostaviti da se ohladi.
3. Mladi sir i mozzarellu narezati na kocke 2×2 cm.
4. Na svaku istanjenu šniclu staviti cvijet brokule i kockicu mladog sira i mozzarelle. Potom krajeve mesa preklopiti pri vrhu. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još medaljona.
5. U teflonskoj tavi ugrijati ulje, te poslagati medaljone tako da preklopljeni krajevi budu okrenuti prema dolje. Peći ih s obje strane dok ne porumene.
Preljev:
1. Pelate rajčica izmiksati i pomiješati s maslinovim uljem, bosiljkom, origanom, šećerom i začinima po želji.
2. Pripremljenu smjesu kratko prokuhati da bi se dobila odgovarajuća gustoća.
Završni postupak:
Pečene medaljone preliti umakom od rajčica.
Izvor: Dobra hrana