Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Nožem za guljenje uzdužno skinuti koru s plavog patlidžana na nekoliko mjesta (prema uputama sa slike).
2. Potom patlidžane poslagati u nauljeni pleh i prekriti folijom. Peći u zagrijanoj pećnici dok ne omekšaju.
3. Izvaditi ih iz pećnice, zarezati po sredini i izvaditi meso. Izvađeno meso sitno isjeckati.
4. Luk, sušene rajčice i crvenu papriku narezati na kockice, šampinjone na listove, a češnjak ispasirati.
5. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, dodati mljeveno meso te i njega kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša.
6. Pred kraj pirjanja dodati marinirane šampinjone, meso patlidžana, sušene rajčice, kečap i začine po želji. Pržiti dok višak tekućine ne ispari.
7. Pripremljenim nadjevom napuniti unutrašnjost patlidžana, a preko poslagati kolutove rajčice.
8. Posebno pomiješati sok od rajčica, bijelo vino, ulje i malo vode pa uliti u vatrostalnu posudu. Poslagati u nju punjene patlidžane i staviti u zagrijanu pećnicu da se zapeče.
Izvor: Dobra hrana