Punjeni poriluk

by | 14 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 3 deblja poriluka
  • 400 g mljevene junetine
  • 50 g slanine
  • 1 žlica vrhnja
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • krušne mrvice po želji
  • 200 g majoneze
  • 1 dl pive
  • 1 jaje
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:
1. Poriluk narezati na komade dužine 10 cm. Zatim pažljivo prstima istisnuti sredinu tako da se dobiju trube za punjenje. Dobivene trube moraju imati 2 sloja poriluka.
2. Istisnutu unutrašnjost poriluka i slaninu sitno narezati.
3. Na malo ulja popirjati poriluk i slaninu, a zatim dodati mljeveno meso, te i njega kratko popirjati da promijeni boju. Nastaviti s pirjanjem dolijevajući pivo i malo vode po želji dok meso ne omekša. Pirjano meso ostaviti da se ohladi, a zatim dodati u njega vrhnje, jaje, peršin, začine po želji i krušne mrvice koliko je potrebno da se dobije kompaktna smjesa za punjenje.
4. Pripremljenim nadjevom od mesa napuniti izdubljeni poriluk. Zatim ga uviti u foliju i kratko prokuhati u prokuhanoj vodi. Skinuti foliju, pa poriluk popržiti na vrućem ulju.
5. Poprženi poriluk poslužiti uz majonezu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept