“Taco” salata – brz, jednostavan i hranjiv ljetni ručak
Kad temperature porastu i sunce nas opasno zagrije, jedino što ne želimo jest provesti nekoliko sati kraj vrućeg štednjaka. No, kako ljeti svoje ob...
Sastojci:
Priprema:
1. Poriluk narezati na komade dužine 10 cm. Zatim pažljivo prstima istisnuti sredinu tako da se dobiju trube za punjenje. Dobivene trube moraju imati 2 sloja poriluka.
2. Istisnutu unutrašnjost poriluka i slaninu sitno narezati.
3. Na malo ulja popirjati poriluk i slaninu, a zatim dodati mljeveno meso, te i njega kratko popirjati da promijeni boju. Nastaviti s pirjanjem dolijevajući pivo i malo vode po želji dok meso ne omekša. Pirjano meso ostaviti da se ohladi, a zatim dodati u njega vrhnje, jaje, peršin, začine po želji i krušne mrvice koliko je potrebno da se dobije kompaktna smjesa za punjenje.
4. Pripremljenim nadjevom od mesa napuniti izdubljeni poriluk. Zatim ga uviti u foliju i kratko prokuhati u prokuhanoj vodi. Skinuti foliju, pa poriluk popržiti na vrućem ulju.
5. Poprženi poriluk poslužiti uz majonezu.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept