Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
POTREBNO JE:
PRIPREMA:
1. Poriluk narezati na kockice i popržiti na malo ulja.
2. Marinirane šampinjone narezati na listove, suhu vratinu na kockice, a sir naribati na krupno.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati šampinjone, sir, suhu vratinu, poriluk i 100 g kečapa. Dodati origano i začine po ukusu te polako promiješati.
4. Uzeti jednu koru za pitu i uzdužno prerezati dva puta da bi se dobile tri trake. Na isti način narezati i preostale kore.
5. Na početak jedne trake od kore staviti žlicu pripremljenog nadjeva, a potom prema uputama sa slike saviti u trokut.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega punjene trokute.
7. Posebno umutiti preostali kečap i vrhnje, pa premazati preko trokuta. Odozgo posuti sezamom.
8. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana