Punjeni tuljci od parmezana

by | 14 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 200 g parmezana u komadu
  • 120 g salame
  • 220 g svježeg sira
  • mješavina začina
  • kalupi u obliku tuljca

Priprema:

1. Pleh obložiti papirom za pečenje, a zatim na njemu iscrtati krugove promjera 9 cm.
2. Parmezan naribati na sitno, pa ga rasporediti unutar iscrtanih krugova, tako da se površina kruga potpuno prekrije sirom. Oblikovane krugove staviti u zagrijanu pećnicu na 150 ºC i peći nekoliko minuta dok se sir ne istopi. Potom pleh izvaditi iz pećnice i malo pričekati da se sir ohladi. Jedan kraj sira 1 cm presavinuti prema sredini te dobiveni polukrug savinuti oko tuljca i spojiti rubove. Ostaviti na kalupu da se sir stegne kako bi se napravio oblik tuljca.
3. Svježi sir začiniti mješavinom začina po želji. Začinjenim sirom napuniti slastičarsku vrećicu te pomoću njega popuniti tuljce od parmezana.
4. Zimsku salamu narezati na tanke kolutove, a potom svaki kolut saviti u tuljac i po jedan utisnuti u sredinu nadjeva od sira.

Izvor: Dobra hrana