1. Pile natrljati začinima (origanom, bosiljkom, ružmarinom, mješavinom začina i paprom).
2. Bijelo meso poprečno zarezati na svaki centimetar, te začiniti i proreze.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati majonezu, senf, sok od limuna i dobro izmiješati.
4. Nadjev: pileća jetrica očistiti od žilica i narezati na kocke, luk također narezati na kocke, a šampinjone na listove. Rižu skuhati u slanoj vodi a zatim ocijediti od viška tekućine. Na malo ulja popržiti luk, a zatim dodati jetrica i šampinjone te i njih kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode dok svi
sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari. Potom dodati rižu, jaje, začine po želji i promiješati.
Završni postupak:
1. Začinjeno pile napuniti pripremljenim nadjevom pa otvor zatvoriti čačkalicama, a batake svezati.
2. Tepsiju nauljiti te u nju prebaciti pile i preliti ga umakom od majoneze.
3. Prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 45 min. Zatim skloniti foliju i nastaviti s pečenjem dok ne porumeni.