Punjeno aromatično pile

by | 2 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 1 pile srednje veličine
  • 150 g majoneze
  • 1 žlica senfa
  • sok od jednog limuna
  • origano, bosiljak
  • ružmarin
  • 1 glavica luka
  • 300 g pilećih jetrica
  • 100 g riže
  • 200 g šampinjona
  • mješavina začina, papar
  • 0,5 dl ulja
  • 1 jaje, sol

Priprema:

1. Pile natrljati začinima (origanom, bosiljkom, ružmarinom, mješavinom začina i paprom).
2. Bijelo meso poprečno zarezati na svaki centimetar, te začiniti i proreze.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati majonezu, senf, sok od limuna i dobro izmiješati.
4. Nadjev: pileća jetrica očistiti od žilica i narezati na kocke, luk također narezati na kocke, a šampinjone na listove. Rižu skuhati u slanoj vodi a zatim ocijediti od viška tekućine. Na malo ulja popržiti luk, a zatim dodati jetrica i šampinjone te i njih kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode dok svi
sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari. Potom dodati rižu, jaje, začine po želji i promiješati.

Završni postupak:

1. Začinjeno pile napuniti pripremljenim nadjevom pa otvor zatvoriti čačkalicama, a batake svezati.
2. Tepsiju nauljiti te u nju prebaciti pile i preliti ga umakom od majoneze.
3. Prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 45 min. Zatim skloniti foliju i nastaviti s pečenjem dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana