Punjeno pile

by | 2 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 1 pile (1,8 kg)
  • 1 naranča
  • 1 žlica meda
  • 1 manji poriluk
  • 250 g pilećih jetrica
  • 200 g šampinjona
  • 60 g riže
  • 0,5 dl ulja
  • 2 dl juhe od povrća
  • 600 g prokulica
  • 50 g margarina
  • mješavina začina, sol

Priprema:

1. Poriluk i pileća jetrica narezati na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja popržiti poriluk i šampinjone, a potom dodati pileća jetrica i to kratko popržiti.
3. Zatim dodati rižu i malo popržiti, pa nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok riža ne omekša a višak tekućine ne ispari.
4. Pile natrljati začinima po želji te ga napuniti pripremljenim nadjevom i otvor pričvrstiti čačkalicama.
5. Tepsiju nauljiti i u nju staviti punjeno pile. Preliti ga juhom od povrća i pokriti folijom pa peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 60 min. Potom skloniti foliju.
6. Pomiješati sok od naranče s medom i pripremljenom smjesom prelijevati pile tijekom pečenja.
7. Prokulicu skuhati u slanoj vodi, ocijediti od viška tekućine i kratko popržiti na margarinu.

Izvor: Dobra hrana