Priprema:
1. Luk i slaninu narezati na kockice i popeći na malo ulja.
2. Kruh narezati na krupnije kocke i preliti mlijekom, a potom ručno izgnječiti.
3. Pomiješati natopljeni kruh s popečenim lukom i slaninom, dodati jaja, peršin i začine po želji pa promiješati.
4. Pile natrljati začinima po želji. Zatim unutrašnjost pileta i prostor između bijelog mesa i kožice napuniti pripremljenim nadjevom. Kožicu pričvrstiti čačkalicama da nadjev ne bi iscurio.
5. Krumpir oguliti i narezati na kriške.
6. Tepsiju nauljiti i staviti u nju punjeno pile, prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C oko 60 min. Potom skloniti foliju pa rasporediti oko pileta krumpir i nastaviti s pečenjem dok pile i krumpir ne porumene.
7. Brokulu istrgati na cvjetove i skuhati u slanoj vodi. Zatim ju procijediti i poslužiti kao prilog.