Pureća prsa s bundevom

by | 2 svibnja, 2014

recept

Sastojci:

  • 500 g purećeg bijelog mesa
  • 250 g bundeve
  • 300 g šampinjona
  • 200 g mesnate slanine
  • 1/2 celera
  • 1 crvena paprika
  • 1 poriluk
  • 0,5 dl sojinog umaka

Priprema:
1. Pureće bijelo meso narezati na trake, bundevu, celer, crvenu papriku i poriluk očistiti i narezati na štapiće. Mesnatu slaninu također narezati na štapiće, a šampinjone na listove.
2. Pureće bijelo meso začiniti po želji, uvaljati u gustin i propržiti u woku na vrućem ulju kako bi porumenjelo. Zatim ga ocijediti od masnoće i ostaviti na toplom.
3. Posebno na ulju popržiti slaninu i poriluk, dodati papriku, bundevu i celer, te i njih popržiti na jakoj vatri.
4. Kada povrće omekša, dodati šampinjone i začine po želji, te još malo popržiti kako bi šampinjoni omekšali. Gotovo jelo ocijediti od viška masnoće.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept