Pureći vjenčići u slanini

by | 2 veljače, 2014

Sastojci:

  • 500 g purećeg bijelog mesa
  • 300 g slanine u listovima
  • 50 g majoneze
  • 2 žličice vrhnja
  • 1 žličica senfa
  • 700 g krumpira
  • mješavina začina
  • origano
  • ulje

Priprema:
1. Pureće bijelo meso narezati na duže trake debljine 1,5 cm.
2. Posebno umutiti majonezu, vrhnje, senf, 2 žlice ulja i origano.
3. Trake puretine uvaljati u pripremljenu smjesu i ostaviti ih da se mariniraju u hladnjaku sat vremena.
4. Potom oko svake trake puretine spiralno uviti dva lista slanine, a zatim krajeve pričvrstiti čačkalicama.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje, poredati vjenčiće i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni. Na kraju prekriti folijom i nastaviti s pečenjem još 20 min.
6. Krumpir oguliti i narezati na štapiće, a potom ga popeći na vrućem ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept