za 4 osobe
Potrebno je:
- 500 g purećeg bijelog mesa
- 2 mrkve
- 1 poriluk
- 2 češnja češnjaka
- prstohvat đumbira
- 200 g mariniranih bukovača
- 150 g kineskog kupusa
- 0,5 dl umaka od soje
- 200 g riže
- 1 žličica mljevene paprike
- 4 žlice ulja
- mješavina začina
Priprema:
1. Pureće bijelo meso narezati na trake; mrkvu, poriluk, marinirane bukovače i kineski kupus na štapiće, a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. U dublju tavu uliti ulje, a potom popržiti poriluk, češnjak i malo đumbira. Zatim dodati puretinu i mrkvu pa kratko popržiti.
3. Dodati kineski kupus i bukovače te peći na visokoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Pred kraj prženja dodati mješavinu sojinog umaka i mljevene paprike, začine po ukusu i promiješati.
5. Rižu skuhati u slanoj vodi, ocijediti od viška tekućine i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana