Puretina s povrćem

by | 4 travnja, 2014

curetina-490x456

Sastojci:

  • 500 g purećeg bijelog mesa
  • 1 manja brokula
  • 1/4 cvjetače
  • 3 mrkve
  • 1 crvena paprika
  • 200 g šampinjona
  • 1 poriluk, ulje
  • 1 žlica sezama
  • 4 žlice umaka od soje
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • mješavina začina

Priprema:
1. Pureće bijelo meso narezati na krupnije kocke, preliti ga umakom od soje, posipati češnjakom u prahu i začiniti po želji. Dobro izmiješati i ostaviti da se marinira u hladnjaku najmanje 60 min.
2. Brokulu i cvjetaču odvojiti od korijena i potrgati na manje cvjetove.
3. Poriluk i mrkvu očistiti i narezati na štapiće.
4. Crvenu papriku narezati na kolute, a šampinjone na četvrtine.
5. U tavi na malo ulja propirajti puretinu da porumeni. Zatim dodati mrkvu, brokulu i cvjetaču, pa pirjati uz neprestano miješanje 5 min.
6. Nakon toga dodati šampinjone, crvenu papriku i poriluk, začiniti po želji i nastaviti s pirjanjem na visokoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju. Gotovo jelo posipati sezamom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept