Puretina u curry umaku

by | 28 ožujka, 2014

curetina

Sastojci:

  • 700 g purećeg bijelog mesa
  • 50 g maslaca
  • 1 glavica luka
  • prstohvat cimeta
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/2 žličice đumbira
  • 1/2 žličice curryja
  • 50 g mljevenih badema
  • 250 g pelati rajčice
  • 50 ml jogurta
  • 200 g riže
  • bosiljak, ulje
  • sol, papar

Priprema:

1. Pureće bijelo meso narezati na krupnije kocke.
2. Luk očistiti i narezati na kockice, a češnjak ispasirati.
3. U posudi otopiti maslac, pa propirjati puretinu da promijeni boju. Zatim dodati luk i češnjak, te i njih propirjati. Nastaviti s pirjanjem, dolijevajući vodu po potrebi, dok meso napola ne omekša.
4. Nakon toga dodati izmiksanu pelati rajčicu, cimet, curry i đumbir, te nastaviti s pirjanjem na umjerenoj temperaturi.
5. Pred kraj kuhanja dodati mljevene bademe, jogurt i začine po želji, pa kuhati uz povremeno miješanje još 5 min. Gotovo jelo posipati listovima bosiljka i poslužiti uz kuhanu rižu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept