1. Kuhinjskim koncem zavezati pureće bijelo meso tako da se formira valjkasti oblik. Začiniti ga po želji i premazati senfom.
2. Potom puretinu popržiti na vrućem ulju sa svih strana da porumeni. Zaliti vodom da meso omekša, dodati kocku za juhu od povrća i pirjati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
3. Pirjano meso izvaditi iz tekućine i ostaviti da se ohladi.
4. Šampinjone narezati na listove, a luk i češnjak što sitnije nasjeckati.
5. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, pa dodati šampinjone i pirjati. U ohlađene šampinjone dodati jedno jaje, krušne mrvice i začine po želji, te promiješati.
6. Lisnato tijesto istanjiti valjkom na debljinu od 3 mm. Preko njega poslagati listove šunke tako da se na krajevima preklapaju. Premazati ih smjesom od šampinjona i na nju staviti pečenu puretinu.
7. Zatim tijesto pažljivo zarolati, a krajeve podviti. Od preostalog tijesta narezati trakice i prekrižiti ih preko podloge od tijesta. Tijesto premazati umućenim jajetom i posipati sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚ C dok ne porumeni.