Puretina u lisnatom tijestu

by | 26 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 1,3 kg purećeg bijelog mesa
  • 500 g lisnatog tijesta
  • 120 g tankih listova šunke
  • 400 g šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 jaja
  • ulje
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 1 žlica senfa
  • 1 kocka za juhu od povrća
  • mješavina začina
  • sezam

Priprema:

1. Kuhinjskim koncem zavezati pureće bijelo meso tako da se formira valjkasti oblik. Začiniti ga po želji i premazati senfom.
2. Potom puretinu popržiti na vrućem ulju sa svih strana da porumeni. Zaliti vodom da meso omekša, dodati kocku za juhu od povrća i pirjati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
3. Pirjano meso izvaditi iz tekućine i ostaviti da se ohladi.
4. Šampinjone narezati na listove, a luk i češnjak što sitnije nasjeckati.
5. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, pa dodati šampinjone i pirjati. U ohlađene šampinjone dodati jedno jaje, krušne mrvice i začine po želji, te promiješati.
6. Lisnato tijesto istanjiti valjkom na debljinu od 3 mm. Preko njega poslagati listove šunke tako da se na krajevima preklapaju. Premazati ih smjesom od šampinjona i na nju staviti pečenu puretinu.
7. Zatim tijesto pažljivo zarolati, a krajeve podviti. Od preostalog tijesta narezati trakice i prekrižiti ih preko podloge od tijesta. Tijesto premazati umućenim jajetom i posipati sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚ C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept