Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Za umak:
Za prilog:
Priprema:
1. Meso narezati na 4 filea te svaki istanjiti i začiniti po želji. Šampinjone, luk i peršin sitno narezati.
2. U teflonskoj tavi na maslacu popeći šampinjone i luk, začiniti ih po želji i ostaviti da se ohlade. U ohlađenu smjesu umutiti jaja i peršin.
3. Na istanjene pureće šnicle staviti po list šunke, zatim premazati pripremljenim nadjevom od šampinjona, zarolati i zavinuti u foliju.
4. Rolanu puretinu u foliji kuhati u juhi 30 minuta.
Umak:
1. Hren ispirjati na maslacu pa doliti vino i pirjati dok tekućina napola ne ispari. Zatim dodati kiselo vrhnje, sok od limuna i začiniti po želji.
Prilog:
1. Krumpir skuhati u slanoj vodi, protisnuti ga, pomiješati s maslacom i žumanjcima, te začiniti po želji.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje, a pripremljenu smjesu od krumpira staviti u slastičarsku vrećicu.
3. Pomoću nje istiskivati hrpice na papir za pečenje, dok se ne potroši sva smjesa od krumpira, pa ih peći u pećnici dok ne porumene.
Završni postupak:
Kuhane pureće šnicle osloboditi od folije te ih poslagati na pladanj za posluživanje, preliti umakom od hrena i poslužiti s košaricama od krumpira.
Izvor: Dobra hrana