Puretina u umaku od hrena

by | 7 rujna, 2013

Sastojci:

  • 800 g puretine (bijelo meso)
  • 4 lista šunke
  • 200 g šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 100 g maslaca
  • 1 l pureće juhe
  • 2 jaja
  • 1/2 vezice peršina
  • sol, papar

Za umak:

  • 150 g naribanog hrena
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 dl bijelog vina
  • sok od 1/2 limuna
  • 1/2 vezice peršina
  • mješavina začina, papar

Za prilog:

  • 500 g krumpira
  • 100 g maslaca
  • 2 žumanjka
  • mješavina začina, sol

Priprema:

1. Meso narezati na 4 filea te svaki istanjiti i začiniti po želji. Šampinjone, luk i peršin sitno narezati.
2. U teflonskoj tavi na maslacu popeći šampinjone i luk, začiniti ih po želji i ostaviti da se ohlade. U ohlađenu smjesu umutiti jaja i peršin.
3. Na istanjene pureće šnicle staviti po list šunke, zatim premazati pripremljenim nadjevom od šampinjona, zarolati i zavinuti u foliju.
4. Rolanu puretinu u foliji kuhati u juhi 30 minuta.

Umak:

1. Hren ispirjati na maslacu pa doliti vino i pirjati dok tekućina napola ne ispari. Zatim dodati kiselo vrhnje, sok od limuna i začiniti po želji.

Prilog:

1. Krumpir skuhati u slanoj vodi, protisnuti ga, pomiješati s maslacom i žumanjcima, te začiniti po želji.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje, a pripremljenu smjesu od krumpira staviti u slastičarsku vrećicu.
3. Pomoću nje istiskivati hrpice na papir za pečenje, dok se ne potroši sva smjesa od krumpira, pa ih peći u pećnici dok ne porumene.

Završni postupak:

Kuhane pureće šnicle osloboditi od folije te ih poslagati na pladanj za posluživanje, preliti umakom od hrena i poslužiti s košaricama od krumpira.

Izvor: Dobra hrana