Puslice s lješnjacima

by | 9 srpnja, 2013

Sastojci:

Za tijesto:

  • 100 g margarina
  • 150 g brašna
  • 25 g šećera

Za puslice:

  • 4 bjelanjka
  • 250 g šećera
  • 50 g lješnjaka
  • 50 g čokolade

Za kremu:

  • 3 krem šlaga
  • 50 g lješnjaka

Priprema:

Tijesto:

1. Pomiješati margarin, brašno i šećer pa ručno umijesiti glatko tijesto.

2. Tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm, a zatim okruglom modlom vaditi pogačice. Sušiti u zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva C dok ne porumene.

Puslice:

1. Smjesu za puslice pripremiti na isti način kao i za prethodni recept.

2. Pomoću slastičarske vrećice od pripremljene smjese oblikovati hrpice. U sredinu staviti po jedan lješnjak, a odozgo istisnuti malo šauma.

3. Puslice sušiti u odškrinutoj pećnici na 110 stupnjeva C.

4. Zatim puslice širim dijelom umočiti u otopljenu čokoladu.

Završni postupak:

Krem šlag od čokolade umutiti prema uputama s vrećice pa u njega dodati mljevene lješnjake i promiješati. Na pečenu podlogu nanijeti malo krem šlaga, te odozgo utisnuti puslicu.

Izvor: Dobra hrana