Pužići s kulenom

by | 7 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 2 dl mlijeka
  • 1/2 kocke svježeg kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 650 glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • 2 dl jogurta
  • 0,5 dl ulja
  • sol
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 40 g parmezana
  • 1 žlica origana
  • 250 g kečapa
  • 300 g kulena
  • 300 g mariniranih šampinjona
  • 300 g sira

Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati 1 dl mlakog mlijeka, šećer, žličicu brašna i svježi kvasac pa dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U veću posudu za miješanje usuti polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, prašak za pecivo, preostalo mlijeko, umućena jaja, jogurt, ulje i malo soli po želji. Ručno izmiješati a zatim postepeno dodavati preostalo brašno mijeseći dok se ne dobije glatko tijesto. Umješeno tijesto ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo tijesto istanjiti u pravokutnik debljine 1 cm. Posipati ga mljevenom paprikom, parmezanom i origanom pa zarolati.
4. Roladu narezati na komade, a zatim svaki komad premazati s malo kečapa, staviti kolut kulena, nekoliko listova šampinjona i malo sira.
5. U podmazani pleh poslagati pripremljene pužiće. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept