Quiche od gljiva

by | 1 veljače, 2013

Za tijesto:

  • 300 g brašna
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 180 g margarina
  • 2 žumanjka
  • 3 žlice vode, sol

Za smjesu:

  • 30 g margarina
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 400 g gljiva
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 2 jaja
  • 3 dl biljnog vrhnja
  • mješavina začina

Priprema:

Tijesto:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati polovinu brašna, na kockice narezani margarin, žumanjke, peršin, vodu i malo soli po ukusu. Dobro izmiješati, a zatim postepeno dodavati brašno i mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto.
2. Zamiješeno tijesto upakirati u najlon vrećicu i ostaviti da miruje u hladnjaku 30 minuta.

Nadjev:
1. Ljubičasti luk narezati na kockice, a šampinjone na listove.
2. U teflonskoj tavi otopiti margarin pa na njemu popržiti luk da omekša. Potom dodati šampinjone i pirjati ih u vlastitom soku. Kada višak tekućine ispari i šampinjoni omekšaju, dodati peršin i začine po ukusu.

Završni postupak:

1. Odstajalo tijesto razvaljati na debljinu od 0,5 cm.
2. Odgovarajuće kalupe nauljiti te ih obložiti tijestom. Preko tijesta nanijeti nadjev od gljiva.
3. Posebno umutiti jaja i vrhnje pa preliti preko nadjeva.
4. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana