Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Za tijesto:
Za smjesu:
Priprema:
Tijesto:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati polovinu brašna, na kockice narezani margarin, žumanjke, peršin, vodu i malo soli po ukusu. Dobro izmiješati, a zatim postepeno dodavati brašno i mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto.
2. Zamiješeno tijesto upakirati u najlon vrećicu i ostaviti da miruje u hladnjaku 30 minuta.
Nadjev:
1. Ljubičasti luk narezati na kockice, a šampinjone na listove.
2. U teflonskoj tavi otopiti margarin pa na njemu popržiti luk da omekša. Potom dodati šampinjone i pirjati ih u vlastitom soku. Kada višak tekućine ispari i šampinjoni omekšaju, dodati peršin i začine po ukusu.
Završni postupak:
1. Odstajalo tijesto razvaljati na debljinu od 0,5 cm.
2. Odgovarajuće kalupe nauljiti te ih obložiti tijestom. Preko tijesta nanijeti nadjev od gljiva.
3. Posebno umutiti jaja i vrhnje pa preliti preko nadjeva.
4. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana