Naučite umjeće fermentacije i otključajte tajnu neodoljivih okusa

Edukacija, praksa i avantura

by | 20 rujna, 2024
radionice fermentacije

Jesen je pred vratima pa možete opskrbiti svoju smočnicu domaćim i zdravim proizvodima u kojima ćete moći uživati kroz cijelu godinu naučite li jednostavan proces fermentacije.

Sljedeći tjedan započinje niz zabavnih i edukativnih radionica na temu fermentacije na kojima možete naučiti više o ovoj drevnoj metodi očuvanja hrane koja donosi brojne benefite za zdravlje. Radionice koje će vam otkriti što je to fermentacija, zašto je ključna za vaše zdravlje i kako ju lako primijeniti u svakodnevnom životu, održavat će se jednom mjesečno u prostoru V8 studija u Vodnikovoj  8/1.

Voditeljsku “pregaču” nosi Sendy Osmičević, osnivačica Društvene banke sjemena u Hrvatskoj, voditeljica projekata na temu održivosti i ekologije u neprofitnom sektoru, permakulturistica i edukatorica o fermentaciji hrane.

Pročitajte: Ovaj čaj osloboditi će vas svih probavnih tegoba

Prva radionica na rasporedu je u četvrtak 26. rujna, a na njoj će svi zainteresirani, uz osnove fermentacije, moći naučiti i kako od ostatka voća i povrća napraviti prvi fermentirani proizvod. Započnite svoje putovanje kroz Mikrosvijet okusa s češnjakom u medu, kombinacijom koja je sjajan saveznik u borbi protiv brojnih bolesti te ciklinim kvasom, tradicionalnim slavenskim napitkom bogatim probioticima, antioksidansima, vitaminima i mineralima uključujući magnezij i vitamin B12.

Do kraja godine imat ćete priliku pripremiti i probiotički ocat i imuno booster (24. 10.), doznati više o fermentaciji na suho (28. 11.) i izraditi kimchi (19. 12.).

Pročitajte: Ovo su neke od najzdravijih namirnica bogate željezom

Foto: gorchittza2012, iStock via Getty Images Plus