Raskošna torta

by | 13 studenoga, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 15 bjelanjaka
  • 15 žlica šećera
  • 150 g sjeckanih oraha
  • 375 g sjeckanih suhih smokava
  • 6 žlica brašna
  • 200 g čokolade

Za kremu I:

  • 15 žumanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 250 g maslaca

Za kremu II:

  • 300 g šlaga
  • 4 dl gazirane vode
  • 200 g bijele čokolade

Priprema:

Biskvit:
1. Umutiti 5 bjelanjaka u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati 5 žlica šećera uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šaum.
2. Potom dodati 50 g sjeckanih oraha, 125 g sjeckanih suhih smokava i 2 žlice brašna pa polako promiješati.
3. Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 160 ºC oko 20 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dva biskvita. Pečene biskvite preliti otopljenom čokoladom.

Krema I:
Žumanjke i šećer umutiti na pari i ostaviti da se ohlade. Potom u smjesu dodati omekšali maslac i umutiti mikserom.

Krema II:
Umutiti šlag s gaziranom vodom, a zatim dodati rastopljenu, ohlađenu bijelu čokoladu i umutiti mikserom.

Završni postupak:
Tortu slagati na sljedeći način: biskvit, 1/2 kreme I, 1/2 kreme II, biskvit, ostatak kreme I, ostatak kreme II, biskvit.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept