
Sto godina tradicije obasjano svjetlosnim spektaklom – hotel Esplanade zasjao kao nikad dosad
Povodom obilježavanja 100. obljetnice zagrebačke ikone hotelijerstva glamuroznom svjetlosnom instalacijom na pročelju hotela Esplanade pod nazivom ...
Inspiriran Kubom današnjice Havana Club Mojito Embassy pop up bar ovog puta organizirao je kubansku večer u Puli. Mnogobrojni posjetitelji uživali su u Caffe baru Glam, a za dobru atmosferu pobrinuli su se pleasči i plesačice salse, ali i vrhunski koktel majstori koji su naučili posjetitelje kako pripremiti savršeni kubanski klasik – Mojito!
Iako je svima poznato kako je za pripremu Mojita potreban rum, menta, šećer, limeta i mineralna voda, koktel majstori su posjetiteljima otkrili tajne pripreme naglašavajući kako su najvažnije svježe namirnice i kubanski rum Havana 3 años.
Najbolji rum za pripremu Mojita, Havana Club 3 años koriste i najpoznatiji barovi na Kubi poput Bodeguita Del Medio i Floridita bara, ali i barovi diljem svijeta. Radi se od 100% prirodne kubanske šećerne trske i dozrijeva najmanje tri godine u bijelim hrastovim bačvama, gdje se razvijaju arome cvijeća, šećerne trske, ljekovitog bilja i limete, zbog čega se izvrsno uklapa u koktele, posebno Mojito. Don Navaro, primer maestro Kube kaže: „Teško je zamisliti bijeli rum s istom snagom i složenošću arome i okusa kojeg ima Havana 3 años rum.“
Kubansku večer u Puli, nakon radionice Mojita, upotpunio je nastup plesača i plesačica salse uz zvukove bongosa. Nastup DJ-a, osvježavajući kokteli i zarazni kubanski ritmovi zabavljali su posjetitelje do dugo u noć. Nakon kubanske večeri u Zagrebu, Zadru, Rijeci i Puli Havana Club Mojito Embassy će organizirati kubansku večer i Mojito radionicu u Splitu.