U Zagrebu se održavaju radionice art terapije za lakše svladavanje svakodnevnih briga i stresa
Brojna su istraživanja pokazala da bavljenje umjetnošću, u njezinim raznim oblicima, može biti vrlo pozitivno za mentalno zdravlje. Tu se pojavila ...
Inspiriran Kubom današnjice Havana Club Mojito Embassy pop up bar ovog puta organizirao je kubansku večer u Puli. Mnogobrojni posjetitelji uživali su u Caffe baru Glam, a za dobru atmosferu pobrinuli su se pleasči i plesačice salse, ali i vrhunski koktel majstori koji su naučili posjetitelje kako pripremiti savršeni kubanski klasik – Mojito!
Iako je svima poznato kako je za pripremu Mojita potreban rum, menta, šećer, limeta i mineralna voda, koktel majstori su posjetiteljima otkrili tajne pripreme naglašavajući kako su najvažnije svježe namirnice i kubanski rum Havana 3 años.
Najbolji rum za pripremu Mojita, Havana Club 3 años koriste i najpoznatiji barovi na Kubi poput Bodeguita Del Medio i Floridita bara, ali i barovi diljem svijeta. Radi se od 100% prirodne kubanske šećerne trske i dozrijeva najmanje tri godine u bijelim hrastovim bačvama, gdje se razvijaju arome cvijeća, šećerne trske, ljekovitog bilja i limete, zbog čega se izvrsno uklapa u koktele, posebno Mojito. Don Navaro, primer maestro Kube kaže: „Teško je zamisliti bijeli rum s istom snagom i složenošću arome i okusa kojeg ima Havana 3 años rum.“
Kubansku večer u Puli, nakon radionice Mojita, upotpunio je nastup plesača i plesačica salse uz zvukove bongosa. Nastup DJ-a, osvježavajući kokteli i zarazni kubanski ritmovi zabavljali su posjetitelje do dugo u noć. Nakon kubanske večeri u Zagrebu, Zadru, Rijeci i Puli Havana Club Mojito Embassy će organizirati kubansku večer i Mojito radionicu u Splitu.