Ražnjići s pestom od rukole

by | 27 listopada, 2013

Sastojci:

  • 600 g fileta soma
  • 100 g rukole
  • 30 g parmezana
  • 3 češnja češnjaka
  • 1,5 dl maslinovog ulja
  • 800 g krumpira
  • 1 limun, papar
  • 3 žlice jabučnog octa
  • mješavina začina, sol

Priprema:

1. Filete soma dobro ocijediti, a zatim ih narezati na pravokutnike dimenzija 3×2 cm.
2. Posebno pomiješati 30 g rukole, parmezan, češnjak, 1 dl maslinovog ulja i začine po želji pa izmiksati u blenderu.
3. Polovinom dobivenog pesta preliti komade soma i promiješati. Potom ih nanizati na štapiće za ražnjiće.
4. Ražnjiće od ribe peći na vrućem ulju s obje strane dok ne porumene. Ostaviti ih da se ohlade, a zatim ih preliti sokom od limuna.
5. Posebno pripremiti salatu. Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi pa ga procijediti od viška tekućine i ostaviti da se ohladi. Pomiješati krumpir s rukolom, preostalim preljevom i maslinovim uljem, jabučnim octom, paprom i začinima po želji te polako promiješati. Salatu poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept