Iako djeluje složeno, priprema rolade nije teška: isplati se svaku minutu utrošenu u pripremu, jer je rolada s gljivama jelo koje morate probati.
Sastojci: za biskvit
– 4 dl mlijeka
– 100 g margarina
– 200 g brašna
– 5 jaja za nadjev
– 400 g šampinjona
– 1 glavica luka
– 200 g šunke
– 4 jaja
– 1 dl kiselog vrhnja
– 100 g majoneze
– 4 žlice ulja
– 1 žlica senfa
– mješavina začina
– papar za dekoraciju
– 1,5 dl kiselog vrhnja
– 2 jaja
Priprema
Biskvit:
1. U posudu uliti 2 dl mlijeka, dodati margarin i kuhati dok ne proključa.
2. Brašno razmutiti u preostalom mlijeku pa dodati u ono proključalo. Kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.
3. Zgusnutu smjesu ostaviti da se ohladi, a zatim dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu za koru i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Pečeni biskvit uviti u mokru krpu i pustiti je neka omekša.
Nadjev:
1. Luk očistiti i narezati na kockice, šunku također narezati na kockice, a šampinjone na listove. Jaja skuhati, oljuštiti i narezati na kocke.
2. Na malo ulja popržiti luk, dodati šampinjone i pirjati dok gljive na omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
3. Pirjane gljive s lukom ostaviti da se ohlade, a potom ih pomiješati s majonezom, senfom, vrhnjem, jajima i šunkom. Dodati začine po želji i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Ohlađeni biskvit premazati pripremljenim nadjevom i zarolati.
2. Roladu premazati vrhnjem i posipati ribanim, kuhanim jajima.