Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Tko kaže da je burger “junk food”? Pravi odabir namirnica može stvoriti odličan ručak, koji si bez problema možemo priuštiti.
Vrijeme pripreme: 20 min Vrijeme pečenja: 10 min Ukupno: 30 min
Sastojci:
– mljeveno čisto goveđe meso
– rikula
– cherry rajčice
– integralna pogačica
– kokosov maslac
– sol
– papar
– korijandar
– češnjak
Priprema:
Prvo pripremimo smjesu za burgere. U posudi izmiješamo mljeveno meso i začine, koje onda oblikujemo u pljeskavice i pečemo ih slabih 10 minuta na vrućom žaru. Pljeskavice više puta okrenemo kako bi se ispekle s obje strane. Integralnu pogačicu prerežemo i na brzinu ugrijemo na žaru. Donji dio pogačice obložimo rikulom, na koju stavimo meso i prekrijemo rajčicom.
Po želji dodamo grčki jogurt i fit burger bombica je spremna.
Dobar tek!
Miha Geršič
www.fittijelo.com