3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Brownie kolač jedan je od onih superjednostavnih deserata, jer sve što vam treba da napravite ove neodoljive smeđe ‘momčiće’ jest jedna smjesa i glazura. No mi vam donosimo recept za brownie koji će biti prefin čak i bez glazure i koji će se topiti u ustima. Isprobajte recept za brownie kolač koji uvijek uspijeva i koji hvale baš svi oni koji su ga isprobali. Neki kažu da je još bolji kada odstoji jedan dan.
Sastojci (za 16 browniesa):
– 113 grama maslaca
– 200 grama šećera
– 2 jaja
– 1 žličica ekstrakta vanilije
– 43 grama nezaslađenog kakao praha
– 68 grama svenamjenskog brašna
– prstohvat soli
– prstohvat praška za pecivo
Glazura:
– 3 žlice maslaca, omekšanog
– 3 žlice nezaslađenog kakao praha
– 1 žlica meda
– 1 žličica ekstrakta vanilije
– 128 grama šećera u prahu
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijevih. Nauljite i posipajte brašnom tepsiju veličine 50 četvornih cm.
2. U većoj tavi otopite maslac. Maknite ga sa štednjaka te umiješajte šećer, jaja i žličicu vanilije. Dodajte kakao prah, brašno, sol i prašak za pecivo te sve dobro pomiješajte. Smjesu ulijte u pripremljenu tepsiju.
3. Pecite 25 do 30 minuta. Pazite da se smjesa ne prepeče.
4. Za izradu glazure pomiješajte 3 žlice omekšanog maslaca, 3 žlice kakaa, med, 1 žličicu ekstrakta vanilije i šećera u prahu. Miješajte dok ne dobijete glatku glazuru. Prelijte brownie kolač glazurom dok je još topao te narežite na kocke.
Savjet: Kako brownie teksturom ne bi bio nalik običnom čokoladnom kolaču, nemojte koristiti mikser nego sve miješajte ručno. Laganim, nježnim miješanjem smjesa će ispasti puno bolja i finija. Jaja lagano izradite prije nego što ih dodate smjesi.