Prehrana za zrele godine: namirnice koje tijelo voli nakon 50.
Nakon 50. godine, tijelo prolazi kroz niz promjena - metabolizam se usporava, smanjuje se mišićna masa, a kosti postaju osjetljivije.Istovremen...
Ne brinite, ove jabuke nisu otrovne kao ona koju je probala Snjeguljica, iako je recept za “Black Poison” inspiriran upravo ovom junakinjom!
Za pripremu ovog neobičnog slatkiša potrebno vam je ukupno oko dva sata. Ne brinite, na kuhanje ćete potrošiti svega deset minuta. 🙂
Neophodni sastojci:
1. Kako biste napravili karamel smjesu, u posudu ulijte šlag u tekućem stanju i smeđi šećer, te stavite na srednju temperaturu. Neprestano miješajte dok se šećer ne rastopi. Kada se rastopi, dodavajte postepeno maslac, žličicu, po žličicu. Nakon svake žličice dobro promiješajte. Smanjite štednjak na minimum te dodajte ekstrakt vanilije. Konstantno miješajte dok smjesa ne postane svijetlosmeđa (oko šest minuta). Morate neprestano miješati kako vam šećer ne bi zagorio.
2. Čim sklonite karamel smjesu sa štednjaka, odmah je ulijte u teglu. Ostavite oko jedan sat da se ohladi i zgusne.
3. Otkinite peteljke s jabuka i pažljivo zabodite štapiće u sredinu.
4. Jednu po jednu, umočite jabuke duboko u karamelu, ali ostavite zeleni krug oko štapića, odnosno nemojte potopiti cijelu jabuku. Držite neko vrijeme jabuku iznad tegle s karamelom dok se potpuno ne ocijedi.
5. Stavite jabuke na papir za pečenje i ostavite ih da odstoje oko sat vremena i spremne su za poslužiti!
Autor: Life Content
Foto: Pinterest