Kako prepoznati dehidriranost kod bebe?
Britanski pedijatri dramatično upozoravaju kako davanje vode novorođenčadi može štetiti zdravlju, no domaći stručnjaci to opovrgavaju. Ipak, ne pre...
Jogurt se radi isključivo od kuhanog, steriliziranog mlijeka. Najjednostavnije ga je pripremiti od trajnog (UHT) mlijeka. Postoji puno načina za pripremu domaćeg jogurta, a ovaj je najjednostavniji.
Potrebno je:
Mlijeko se ulije u termosicu i stavi 3-4 minuta u mikrovalnu kako bi se zagrijalo na 37-38 stupnjeva Celzijevih. Zatim se uz miješanje doda jogurt, zatvori se i ostavi da odstoji 6–8 sati. Što je mlijeko toplije i što duže stoji, to je jogurt kiseliji. Nakon toga, pomoću lijevka prelijte jogurt u teglice ili vrč, poklopite i stavite u hladnjak. Konzumirajte ga u sljedećih pet dana.
Autor: Life Content