Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Za biskvit:
Za kremu:
Za glazuru:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šaum. Pred kraj mućenja dodati ocat.
2. U gotov šaum dodati mljevene lješnjake i brašno, pa polako promiješati.
3. Pleh za pečenje obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit i poravnati. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC 20 min. Pečeni biskvit uzdužno prerezati napola.
Krema:
1. Umutiti žumanjke sa šećerom i kuhati na pari.
2. Ostaviti da se ohladi, pa dodati margarin i umutiti.
3. Dodati usitnjene lješnjake i promiješati, pa podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati otopljenu čokoladu, a u drugi umućeni šlag od slatkog vrhnja i promiješati.
Završni postupak:
1. Prvi biskvit premazati kremom od čokolade i prekriti drugim biskvitom. Potom nanijeti kremu od slatkog vrhnja i poravnati.
2. Čokoladu rastopiti s margarinom, preliti preko kreme i ostaviti da se stegne. Gotov kolač narezati na kocke.
Autor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept