Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Priprema:
1. Svinjske filee razrezati po sredini, a zatim ih otvoriti i preko najlon vrećice blago istanjiti batom za meso da bi se dobila veća šnicla.
2. Nakon toga šnicle narezati na manje pravokutnike 3×2 cm.
3. Crvenu i zelenu papriku očistiti od sjemenki i peteljki i narezati na pravokutnike podjednake veličine kao i meso.
4. Posebno pripremiti smjesu za marinadu. Pomiješati naribanu koricu limuna i naranče, pa dodati mljevenu papriku, umak od soje, origano, curry i ostale začine po želji. Uliti ulje i promiješati.
5. U pripremljenu marinadu dodati narezano meso, pa promiješati i ostaviti u hladnjaku da miruje 60 min.
6. Na štapiće za ražnjiće slagati naizmjenično marinirano meso i papriku dok se ne popune. Zatim ih peći u tavi na vrućem ulju, prvo s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept