Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje.
2. Luk očistiti i što sitnije nasjeckati, mesnatu slaninu također narezati na kockice.
3. Pomiješati mljevenu piletinu, luk, slaninu, sodu bokarbonu, brašno i začine po želji. Dobro izmiješati, te postepeno dodavati mineralnu vodu i ručno mijesiti dok se ne dobije ujednačena smjesa. Ostaviti u hladnjaku da odstoji 40 min.
4. Od umiješene smjese nauljenim rukama oblikovati ćevape. Uviti ih u listove slanine i peći na roštilju dok blago ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept