Pileći ćevapi u slanini

by | 1 srpnja, 2014

pileci cevapi

Sastojci:

  • 800 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 glavica luka
  • 100 g mesnate slanine
  • 1 dl mineralne vode
  • prstohvat sode bikarbone
  • 2 žlice brašna
  • mješavina začina, ulje
  • 200 g tankih listova slanine

Priprema:

1. Pileće bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje.
2. Luk očistiti i što sitnije nasjeckati, mesnatu slaninu također narezati na kockice.
3. Pomiješati mljevenu piletinu, luk, slaninu, sodu bokarbonu, brašno i začine po želji. Dobro izmiješati, te postepeno dodavati mineralnu vodu i ručno mijesiti dok se ne dobije ujednačena smjesa. Ostaviti u hladnjaku da odstoji 40 min.
4. Od umiješene smjese nauljenim rukama oblikovati ćevape. Uviti ih u listove slanine i peći na roštilju dok blago ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept