Pečeni ravioli

by | 1 kolovoza, 2014

ravioli

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 200 g njemačkog sira
  • 100 g suhog vrata
  • 1 bjelanjke
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 4 dl ulja
  • sol

Za umak:

  • 3 dl neutralnog vrhnja
  • 40 g parmezana
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • mješavina začina

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati sitno nasjeckan suhi vrat, sir i peršin. Dodati soli po želji i polako promiješati.
2. Lisnato tijesto podijeliti na dva dijela, te istanjiti valjkom na pravokutnike debljine 2 mm.
3. Jedan pravokutnik od tijesta premazati bjelanjkom i po njemu rasporediti pripremljeni nadjev u manjim gomilicama.
4. Prekriti drugim pravokutnikom od tijesta i lagano ručno pritisnuti površinu oko gomilica nadjeva.
5. Okruglim nožem nadjeveno tijesto narezati na kocke.
6. Krajeve pripremljenih raviola još jednom pritisnuti kako nadjev ne bi iscurio prilikom pečenje. Zatim ih spuštati u vruće ulje i peći dok ne porumene.
7. Pečene raviole preliti pripremljenim umakom.

Nadjev:

1. Kisele krastavce i marinirane šampinjone sitno nasjeckati.
2. U manjoj posudi pomiješati neutralno vrhnje, parmezan i kratko prokuhati. Dodati kisele krastavce i šampinjone, začiniti po želji i polako promiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept