NAUČITE PRAVILNO KUHATI TJESTENINU i što smijete, a što ne smijete raditi
Pitate se kako skuhati tjesteninu a da se ona ne lijepi, već da se umak koji pripremite lijepi za tjesteninu? Doznajte tajne kuhanja tjestenine. ...
Sastojci:
Priprema:
1. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, procijediti je i poprskarti s malo ulja kako se ne bi lijepila.
2. Pileće bijelo meso i crvenu papriku narezati na kockice, luk što sitnije nasjeckati.
3. Na malo ulja popirjati luk kako bi porumenio, a zatim dodati piletinu i papriku, te kratko popirjati. Pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša.
4. Dodati kukuruz šećerac, neutralno vrhnje i kuhati na umjerenoj temperaturi 5 min.
5. Pred kraj kuhanja dodati pljesnivi sir, začiniti po želji i kuhati dok se sir ne otopi.
6. Kuhanu tjesteninu preliti pripremljenim umakom i posipati peršinom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept