Kruška u šunki s plavim sirom

by | 4 srpnja, 2014

sunka

Sastojci:

  • 1 kruška
  • 50 g plavog sira
  • 45 g šunke
  • 5 g rikole
  • papar
  • nekoliko listova zelene salate
  • 5 g pesto umaka
  • 20 g rajčice
  • 10 g crvenog luka
  • 10 g paprike, sol
  • 10 g krastavca
  • 2 g češnjaka
  • 10 ml maslinovog ulja
  • bosiljak
  • origano
  • 8 g pinjola

Priprema:

1. Krušku očistiti i narezati na kriške. Plavi sir narezati na komade, pa s kriškama kruške uviti u listove šunke.
2. Posebno pomiješati listove zelene salate i rikole i servirati na sredinu tanjura. Preko salate složiti zamotuljke s kruškama.
3. Posebno pripremiti svježu salsu. Pomiješati narezanu rajčicu, crvenu papriku i luk, krastavce, češnjak i pinjole. Dodati pesto umak, maslinovo ulje, origano, bosiljak, pinjole i začine po želji. Sve promiješati.
4. Pripremljenu salsu preliti preko zamotuljaka od krušaka.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept