Riba u lisnatom tijestu

by | 27 veljače, 2013

Sastojci:

  • 2 veća fileta soma
  • 700 g špinata
  • 300 g mladog sira
  • 500 g lisnatog tijesta
  • mješavina začina
  • 1 jaje, sezam
  • 1 limun, sol
  • 1 manja brokula
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 tikvica, ulje

Priprema:

1. Filete soma prerezati napola, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Špinat skuhati u slanoj vodi, a zatim ga procijediti i sitno nasjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati ocijeđen špinat i mladi sir pa začiniti po ukusu.
4. Lisnato tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm a zatim okruglim zupčastim nožem narezati na 4 kvadrata.
5. Na radnu površinu staviti jedan kvadrat od tijesta pa polovinu premazati s malo smjese od špinata. Preko špinata staviti komad ribe i opet premazati s malo nadjeva. Na kraju preklopiti praznom polovinom lisnatog tijesta a krajeve ručno pritisnuti kako bi se slijepili. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još paketića.
6. Preostalo lisnato tijesto narezati na trake te njima ukrasiti paketiće. Premazati ih umućenim jajetom i posuti sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
7. Brokulu, tikvicu, crvenu i žutu papriku očistiti i narezati na krupnije komade. Popržiti na malo ulja i začiniti po ukusu te poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana