Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. U posudi otopiti 40 g maslaca, dodati sitno nasjeckani poriluk i kratko popirjati da omekša. Posipati brašnom, promiješati i postepeno dolijevati mlijeko uz neprestano miješanje. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
2. Skinuti sa štednjaka, dodati filete soma narezane na krupnije kocke, kopar, sok od limuna i začine po želji, pa vratiti da kratko prokuha.
3. Vatrostalnu posudu premazati maslacem i uliti u nju nadjev od ribe.
4. Tost kruh ispeći u tosteru i narezati na kocke.
5. Preostali maslac otopiti, dodati sitni sir i ribani sir, te zagrijavati dok se ne dobije ujednačena smjesa. Skloniti sa štednjaka, dodati snijeg od jednog bjelanjka i promiješati. Zatim dodati kockice tosta i opet polako promiješati.
6. Jaja skuhati, narezati na kriške pa rasporediti preko nadjeva od ribe. Na kraju preliti smjesom od tost kruha. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept