Rižoto s krem sirom

by | 24 rujna, 2014

Clipboard0810

Sastojci:

  • 200 g integralne riže
  • 200 g krem sira
  • 150 g šampinjona
  • 150 g shiitake šampinjona
  • 4 dl juhe od povrća
  • 1 dl bijelog vina
  • 50 g parmezana
  • 1 glavica luka
  • 50 g maslaca
  • mješavina začina
  • sol, papar

Pripema:
1. Integralnu rižu skuhati u slanoj vodi, a zatim ju ocijediti.
2. Luk narezati na kockice, šampinjone i shiitake na listove.
3. Na polovici maslaca popirjati luk kako bi postao staklast, a zatim dodati shiitake, te i njih kratko popirjati. Dodati šampinjone i nastaviti s pirjanjem dok šampinjoni ne omekšaju, a suvišna tekućina ne uvrije.
4. Na preostalom maslacu popirjati rižu kako bi postala staklasta, a zatim uliti bijelo vino i nastaviti s pirjanjem, povremeno dolijevajući juhu od povrća, dok riža potpuno ne omekša.
5. Pred kraj kuhanja dodati pirjane šampinjone, parmezan, krem sir i začine po želji, te polako promiješati i skloniti sa štednjaka.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept