Rižoto s pilećim batacima

by | 26 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 3 bataka sa zabatkom
  • 180 g integralne riže
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 g šampinjona
  • 2 mrkve
  • 1 mlada tikvica
  • 4 žlice umaka od soje
  • 40 g maslaca
  • 3 žlice ulja
  • mješavina začina
  • sol, papar

Priprema:

1. Batake sa zabatcima odvojiti od kostiju i kože pa narezati na trake.
2. Integralnu rižu skuhati u slanoj vodi, a potom ju ocijediti.
3. Luk narezati na kockice, mrkvu i mlade tikvice zajedno s korom narezati na štapiće. Šampinjone narezati na listove, a češnjak što sitnije isjeckati.
4. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, dodati mrkvu te i nju kratko popržiti. Potom dodati batake i peći ih dok ne porumene.
5. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi. Kada meso omekša a višak tekućine ispari, dodati tikvice, šampinjone, umak od soje i začine po želji. Pirjati dok povrće ne omekša.
6. Pred kraj pirjanja dodati integralnu rižu, maslac i polako promiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.

Izvor: Dobra hrana