Rižoto s piletinom i kobasicama

by | 10 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 350 g pilećeg bijelog mesa
  • 150 g dimljenih suhih kobasica
  • 1 glavica luka
  • 1/2 poriluka
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 200 g pelata od rajčica
  • 170 g integralne riže
  • ulje
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:

1. Pileće bijelo meso narezati na tanke štapiće, kobasice na ploške, a luk i poriluk na kockice.
2. Crvenu i zelenu papriku očistiti od peteljki i sjemenki te narezati na krupnije kocke.
3. Integralnu rižu skuhati pa ju ocijediti.
4. U teflonskoj tavi na malo ulja popržiti luk i poriluk, a zatim dodati piletinu te i nju kratko popržiti da promijeni boju.
5. Potom dodati crvenu i zelenu papriku i peći dok paprika ne omekša.
6. Zatim dodati pelate, dimljene kobasice i začine po želji. Pirjati na umjerenoj temperaturi uz dolijevanje vode dok svi sastojci ne omekšaju.
7. Pred kraj pirjanja dodati integralnu rižu i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.

Izvor: Dobra hrana